Zeilweekend 26-28 september 2008

Het eerste weekend dat we hebben kunnen plannen om met Arie, Jan, Paul en mijzelf te gaan zeilen. Bertho had in eerste instantie ook toegezegd mee te gaan maar was helaas verhinderd.
Vrijdagavond om 18:15 uur vertrokken we uit Alblasserdam en om 19:15 uur verlieten we de thuishaven, net te laat om de ondergaande zon te zien die er overigens voor zorgde dat de westelijke hemel een prachtig roodgekleurde gloed vertoonde. Met een noordoostelijke wind kracht 3 zeilden we langs Middelharnis naar Hellevoetsluis waar we even na 21:30 afmeerden.
Nadat we ons gemeld hebben bij de havenmeester, hebben we aan boord een tijdje zitten praten onder het genot van een drankje. Vervolgens zijn we om ongeveer 23:30 uur naar het Barbiertje gegaan om naar een live band te luisteren. Dat is altijd een prima happening. Na een paar uurtjes hebben we onze kooien opgezocht.

De zaterdag was een dag met veel zon en helaas weinig (heel weinig) wind. En ook de verwachting voor de zondag was wat wind betreft niet om over naar huis te schrijven.

Heel rustig op het Haringvliet

Dat betekende geen zeetochtjes naar Scheveningen en terug. We wilden niet 2 dagen alleen maar op de motor varen.

Na het ontbijt en koffie hebben we Hellevoetsluis verlaten om heel kalm naar Stellendam te varen. Daar zijn we omgekeerd en kruisend in oostelijke richting gezeild. We werden ingehaald door een enorm veld catamarans die daar gestart waren voor een wedstrijd. Die hebben niet veel wind nodig om toch net iets harder te varen dan onze boot. Uiteindelijk kwamen we bij Middelharnis waar we naar binnen zijn gevaren. Daar was het al redelijk druk zodat we naast een ander zeiljacht hebben afgemeerd.

Nog steeds geen wind

Na een biertje zijn we naar een terras getogen om daar nog een versnapering te nuttigen en te reserveren voor een etentje later op de avond.

De volgende dag begon met een behoorlijk dichte mist maar toen wij rond 10:30 uur vertrokken was het zicht al een stuk beter. Eenmaal buiten de haven bleek er weer bijna geen wind te zijn.

De zeilen werden wel gehesen, maar in eerste instantie kwamen slechts vooruit door een beetje stroom. Na enige tijd trok de wind een beetje aan tot 2 Bft zodat we iets meer vaart maakten en toch nog redelijk vroeg in de thuishaven terug waren. Daar schoon schip gemaakt en in de auto gestapt om weer naar huis te gaan.

Kijk hier maar eens voor alle foto’s.